beeld door Geluid

Op deze pagina staan alle ‘geluiden’ die door D66 Aalsmeer zijn opgenomen of die van belang zijn of simpelweg het vermelden waard. Dit zijn podcasts of (fragmenten van) radiouitzendingen.

Voor commentaar of eventuele aanvullingen; neem contact op via de contact-pagina.

Vrije geluiden

De podcasts zijn te beluisteren op de bekende podcast platformen onder ‘D66 Lokaal’. Ook wordt de fractie van D66 regelmatig uitgenodigd om achter de microfoon van Radio Aalsmeer Politiek (RAP) plaats te nemen.

Podcasts
D66 Lokaal

Marion Geisler verzorgt via haar podcast ‘D66 Lokaal‘ de podcastuitzendingen van D66 Aalsmeer. Ze interviewt zowel leden van de afdeling, als leden van buiten de afdeling. Maar het kunnen ook mensen zijn die niet zozeer van D66 zijn, maar wel interessant zijn voor het bedrijven van politiek.

In deze aflevering vertelt Sybrand de Vries hoe hem zijn werk als Fractievoorzitter van de afdeling Aalsmeer bevalt, na 4 jaar fractieassistentschap. Het heeft alles met elkaar te maken. We praten o.a. over de thema’s: Verhoudingen binnen de lokale politiek, Verkeer, Wonen. Wat is je doel voor de komende 4 jaar?

In deze aflevering praat ik met Sybrand en Jeffrie over onze ervaringen in de Gemeenteraad van Aalsmeer gedurende de afgelopen (start)periode. We komen er achter dat we op gang beginnen te komen en dat een aantal dossiers veel tijd kosten en veel verwondering opleveren.

Gerard Jägers is voorzitter van het gecombineerde bestuur van Haarlemmermeer en Aalsmeer. Hij vertelt ons in deze aflevering wat het betekent om bestuursvoorzitter te zijn van een lokale afdeling en wat daarbij komt kijken.

Willem heeft, na jaren in de Raad, nu de functie van wethouder in de gemeente Aalsmeer. Hij vertelt over de overgang naar die nieuwe functie en wat zijn ambities zijn voor de komende Raadsperiode.

Onze lokale afdelingen hebben korte lijnen naar Den Haag. Daar zit het Landelijk Bureau, die speciale Verenigingsadviseurs hebben om de lokale bestuurders te ondersteunen. Ik heb Falco Lievaart geïnterviewd, om eens te horen wat het Landelijk Bureau dan doet voor de lokale afdelingen. 

John Brewster is bestuursvoorzitter in de gemeente Haarlem en vertelt ons over zijn achtergrond en bezigheden. En ook over diversiteit, een onderwerp dat hem na aan het hart ligt.

“Amsterdam is echt een klap groter.” En dat klopt. Boeiende vertelster Elise Moeskops neemt ons mee in het ritme en het werk van een gemeenteraadslid in Amsterdam. Welke grote onderwerpen spelen er in Amsterdam en wat maakt die grote stad ‘lokaal’?

Ebbo is al heel lang D66 lid. Dat heeft hem zelfs een lunch met de partijleider opgeleverd! Nu is hij jurist bij SDU en heeft zeer specifieke ideeën over de politiek, over D66 lokaal dan wel landelijk en fijne ideeën over de inzet van jongeren.

Energiek en dynamisch, de fractievoorzitter van D66 in de Gemeente Haarlemmermeer. We hebben het over de knelpunten in de gemeente en ook wat D66 daaraan wil doen. En over de parels die in de Haarlemmermeer te vinden zijn. Jeugd in de politiek. Kortom, teveel om op te noemen.

Dit is de eerste in een kleine serie verkiezingspodcasts in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen.
Maar dat is het niet alleen. Het is ook het verhaal van Jop van der Pijl, 22 jaar, fractievoorzitter van de D66 fractie in de gemeente Nieuwkoop, campagneleider voor de gemeente Zuid-Holland, en hij heeft ook nog een privéleven.
Zet je schrap voor deze super energieke podcast, waarin de lokale aspecten van de gemeente Nieuwkoop langskomen, maar waar we ook praten over het belang van te gaan kiezen in deze Provinciale Staten verkiezingen.Heel veel luisterplezier!

Zo vlak voor de Provinciale Staten verkiezingen is het mss leuk iets meer te weten van wat er zich nou tijdens de campagne voor die verkiezingen afspeelt: waar gaat het over? wat is het meeste werk? waar werken we naar toe? wat gaat het resultaat zijn? Kortom, wat is belangrijk?

Het leek mij leuk om iemand van binnen dat campagneteam te interviewen en dat is dit keer Wesley van der Heijden geworden. Hij heeft zelfs vrij genomen van zijn werk bij het Waterschap (!), om dit campagnewerk te doen. En wat doet hij dan zo allemaal? Ik vraag het hem.

Nieuwsgierig geworden? Luister dan naar deze aflevering van de D66 Lokaal Podcast.

Dit boeiende interview met powervrouw Charlotte van der Meij vertelt het verhaal van een gepassioneerde en betrokken wethouder. Niks ver weg van de inwoners, niks stoffigs aan. Een mens die het beste voor heeft met de omgeving die ze ‘dient’ en zich daar met hart en ziel voor inzet.
Wat is haar portefeuille, hoe beheert ze die? Wat zijn de belangrijke lokale vraagstukken? En waarom moeten we gaan stemmen. Je kan het allemaal horen in deze nieuwe aflevering van de D66 Lokaal Podcast.

Radio

Uitzendingen Radio Aalsmeer Politiek (RAP)
(zie ook radioaalsmeer.nl)

In het eerste ‘politieke’ radio-optreden van Marion (ze is immers vaker te beluisteren op Radio Aalsmeer) komen de ontwikkelingen in Kudelstaart aan de orde; de tweede supermarkt en de ontwikkelingen rond Westeinderhage. Ook de worden de plannen rond de woningbouw in en rond de Hoeksteen besproken en -hoe kan het anders- het onderwerp Schiphol. Het gesprek begint echter met een enthousiaste promotie van de betrokkenheid in de lokale politiek. Dit driegesprek wordt vervolledigd door de aanwezigheid van de VVD en de PvdA.

In deze uitzending een energieke uitwisseling van ideeën tussen Sybrand de Vries (D66) en Jelle Buisma (PvdA) en een bijdrage van voormalig raadslid en wethouder Job Kluis.
Eerste onderwerp: ‘dualisme’ naar aanleiding van het stuk ‘Verkennende verhoudingen‘ op deze website. Wat verkleint de kloof tussen burger en politiek; effectieve regels of populistische retoriek?
Tweede onderwerp: participatie bij het tot stand komen van een nieuw verkeersplan voor Aalsmeer. Schaamlap of nuttige aanvulling?

Gemeenteraads-verkiezingen 2022

Op 14, 15 en 16 maart 2022 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De onderstaande video’s zijn opgenomen om de kandidaten voor te stellen aan de kiezers (op lijstvolgorde) en een kennismaking met enkele overige afdelingsleden.

Verkiezingspodcasts GR22 (op lijstvolgorde)

Radiouitzendingen GR22